Állj meg! Messzebbre jutsz!

Mit teszel akkor, amikor egy cég vezetőjeként úgy érzed, sok minden magára vonja, kéri a figyelmedet minden nap?
Úgy érzed, néha kényszerpályán vagy? A mai nap is gyors döntéseket kíván tőled, cselekvésre sürget, rengeteg az intézni való, az elvégzendő, megoldásra váró feladat?

“Nem állhat meg a termelés… a beszállítókkal is tárgyalni kellene… késik a szállítmány… szakemberhiánnyal küzdök… egy lehetséges üzlet meghiúsult, másik kellene helyette…”

Az erősödik meg benned, amire figyelsz.

Merre figyelsz? Hová figyelsz?

Mert, amerre figyelsz, arra fogsz menni. Ha a negatív dolgokra figyelsz csak, arra, ami nem sikerült, ami nehézséget jelent, akkor elcsüggedsz. Ha az értékre, az előre mutató, inspiráló, megoldást nyújtó, erőt adó dolgokra figyelsz, az fog erősödni benned.

Ha például túrázni mész (én Észak-Magyarországon voltam most júliusban, ahogyan a kép is mutatja), akkor van valami a lelkedben, egy belső késztetés, amit nem feltétlenül látsz világosan. Valami mozgat, vágyat kelt benned, hogy útnak indulj és vállald a nehézségeket is.

Éreztél már ilyet akár magánemberként, akár vállalkozóként?
Idézd fel! Mi volt az?

Salgó várában

Bár izzadsz, fáj a lábad, te mégis mész tovább, mert benned van annak az igérete, ahová mész.

Cégvezetőként, mit keresel? Merre tartasz? Mit akarsz? Mi az, ami irányultságot ad neked?

De ott van benned a “kisördög”, ami nem enged “elszabadulni” a mindennapi teendőktől. Azt mondod: “nincs nekem erre időm”!

Engedd meg, hogy megosszam saját tapasztalatomat:

Húzódj vissza egy kicsit az aktivitástól, akármennyire is lehetetlennek tűnik. Másképp nem veszed észre, hogy ott is vergődsz, ahol az Isten egyébként a tenyerén hordoz.

Engedj időt magadnak, hogy újra észrevedd a fontos a dolgokat, az értéket és alkalmad legyen kapcsolatba kerülni más vállalkozókkal, akik tudásukkal, kapcsolataikkal, adottságaikkal, termékükkel tovább gazdagítanak. Mert egyedül nem győzhetsz!
Az ápolt, jó üzleti kapcsolat nem csak a jelenedre van nagy hatással, hanem befolyásolja a jövődet is, hiszen ezekből születnek nagyszerű dolgok.

Lassulj le egy kicsit – a nyár talán nálad is alkalmat ad rá -, hogy újra meg tudj nyílni megoldások, lehetőségek, emberek, akár üzletek felé. Lassulj le, hogy jobban láss, hogy tudj befogadni, mert abból tudsz majd adni is.

A “lelassulás” után pedig arra irányuljon a figyelmed, ahol életet, növekedést, lehetőségeket sejtesz!
Arra figyelj, mi lehet a következő lépés!
Arra figyelj, ami megnyit mások felé!

Hidd el, könnyebben megtalálod, mint gondolnád.

Ebben tudok neked segíteni!
MEGHÍVLAK szeretettel az október 6-i, Együttműködő Vállalkozók 45. Országos Találkozójára, hogy 1 napra kiszakadj a mindennapi mókuskerékből és olyan vállalatok vezetőivel találkozz, akik által új üzletre, megoldásokra teszel szert.
Nézd meg itt a részletes programot, más cégvezetők véleményeit »

Meglátod, egészen különleges üzleti élményben lesz részed, amiből ráadásul pénzed is lesz!

Azonban, ha előtte inkább szeretnél “kipróbálni” bennünket, gyere el a szeptember 8-i, ingyenes Meetingünkre! Örülnék, ha megismerhetnélek!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük