Arra születtünk, hogy ajándékokká váljunk

A karácsonynak és az üzleti kapcsolatoknak is ugyanaz az üzenete: arra születtünk, hogy ajándékokká váljunk családunk és üzleti partnereink számára is.

Nézd meg, hogyan ünnepelnek felelős, komoly üzletemberek nálunk, az EVSZ-ben:

Tapasztalatom és a tanulság:

Látod, milyen szeretettel ajándékozták meg egymást klubtagjaink? Minden vállalkozó egyúttal ember is, akinek ugyanúgy szüksége van figyelemre és megbecsülésre, mint bárki másnak. Erre különös gondot fordít az Együttműködő Vállalkozók Szervezete.

Vedd számba ügyfeleidet, beszállítóidat, egyéb partnereidet!
Mivel tudnád megbecsülésedet kifejezni feléjük, akár személyesen is?
Hogyan köszönhetnéd meg nekik, hogy együttműködnek veled?
Egy személyes telefon (mert mindenki csak egy sablonos emailt küld)?
Egy apró, de személyre szóló ajándék, meglepetés a legtöbbet költő ügyfeleidnek? Például: egy mozijegy – mert szereti a filmeket, egy üzleti könyv – mert szereti magát képezni, egy túristatérkép – mert szereti a természetet, stb.?

Végül Böjte Csaba néhány inspiráló gondolatával szeretnék neked igazán bensőséges ünnepeket kívánni:

Jó dolog jónak lenni, nem azért, mert megköszönik, hanem egyszerűen jó jónak lenni. A kút, melynek vizét merik folyamatosan, újratelik, él, életet ad, adja a vizét. Az a kút, melynek nem merik vizét, lassan kiszárad. Akkor van vize, ha ad.

Ha önmagunkat nem tudjuk szeretettel adni, meghalunk. A kút vizét minél gyakrabban merik, annál többször feltelik, a hajszálereken szivárogva a víz feltölti a kutat. Amikor nem merik a vizet, akkor pangani kezd a kútban az élet, a hajszálerek betömődnek, beomlanak, lassan már nem fog a víz vándorolni a mélyebb pont felé a föld alatt.

Az évek alatt a nap heve lassan kiszárítja a kútban levő vizet. Ahonnan elköltözik az ember, ott meghal a kút, mert nem adhatja önmagát.

Nem kell félnünk, ha adunk. Nem kell félnünk attól, hogy szeretünk, hogy jók vagyunk, hogy áldozatokat hozunk egymásért. Mink van, mit nem kaptunk? Isten áldását oda árassza, ahonnan az tovább is csörgedezik.

Az ember nem arra született, hogy gyűjtőmedence legyen, és önmagáért éljen, hanem, hogy Isten áldása, kegyelme, jósága rajta keresztül áradva, folyjon tovább. Szeress, és add magad!

Arra születtünk, hogy mi is ajándékokká váljunk, ajándékot osszunk. Minden, amid van, vagy a szereteted hordozója, s akkor szárnyaddá válik, az égbe röpít. Vagy meddő súly, bőrönd, amit hurcolsz, s önzéseddel, minden lépésedet keservessé teszed, fáradtan ezért lihegsz.

Amit szeretetből odaajándékozol gyermekednek, társadnak, (ügyfeleidnek) nemzetednek, az örökre a tied marad!

Az üzleti életben, az üzleti kapcsolatokban is ugyanilyen fontos az adás, mert azt kapod, amit másoknak adsz:  ha figyelmet adsz – figyelmet kapsz, ha érdeklődsz  – irántad is érdeklődni fognak, ha ajánlasz másokat – téged is fognak.

Figyelem! December 18-ig óriási kedvezménnyel jöhetsz a 2016. január 27-i Találkozóra! Jelentkezz itt»


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETHOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük