Az érzet és a jelenlét ereje

Az üzlet emberek között köttetik. Az, hogy egy potenciális partner veled köt-e üzletet és nem a konkurenciáddal, az gyakran azon múlik, milyen “érzet” alakul ki benne veled, illetve termékeddel kapcsolatban. Úgy is szokták mondani, az eladás az érzetek csatája.

kapcsolatépítés

Lehet, hogy azt gondolod, hogy a versenyben a jobb minőségű termék nyer minden esetben, tehát elég, ha a termékedre koncentrálsz, és utána megy a híre magától. Ez csak részben igaz.
Szerintem pedig az nyer, aki a vevők fejében él egy probléma kapcsán. Pl. ha vizes gond, akkor Feri a vízvezetékszerelő. Ha finom süti és fagyi, akkor az A Capella Cukrászda. Ha marketing automatizálás és CRM, akkor a MailMaster. Ha adótanácsadás, akkor Bálint József az adómágus.

Helyettesítsd be:
Ha …… (a terméked vagy szolgltatásod megnevezése), akkor ….. (a te neved, vagy cégneved).
Működik? A vevőidnek így jutsz eszébe?
A vevő érzete a realitás, hogy ő milyennek lát téged, és nem az, hogy te mit gondolsz magadról.

Jó hír, hogy egyszerűen befolyásolhatod a rólad kialakított érzetet. A veled, ill. termékeddel kapcsolatos érzetet legjobban, leggyorsabban és leghatékonyabban a személyes találkozások alkalmával tudod formálni a partnereidben a saját javadra. Ez vitathatatlan.

Hogyan?

Legyél teljesen jelen ott, ahol vagy. Egy találkozásban, egy tárgyalásban, amikor meghallgatsz valakit. Igazán csak akkor találkozol a másik emberrel, akkor tudsz maximálisan hatással lenni az üzleti partneredre, akkor fog megérteni és megjegyezni, ha jelen vagy az ő számára.

A jelenlét azt jelenti, hogy összeszedett vagy a bemutatkozásodkor, nagyon figyelsz arra, amit mondasz magadról. Figyelsz a partneredre, a reakcióira, hogy ő miről beszél, mit tart fontosnak.
A jelenlétednek nagy ereje van olyan szempontból is, hogy csak akkor számítasz, csak akkor fognak komolyan venni, ha nem csak emailezel vagy telefonozol, hanem személyesen is megjelensz. Így tudod termékedet, cégedet leghatékonyabban képviselni.

Ha ezt megérted és használod a mindennapokban, elképesztő üzleteket és együttműködéseket fogsz kötni. Ez olyan, mint az úszás, a biciklizés vagy a zongorázás. Csak akkor érted meg a nagyszerűségét és a hasznát, ha magad is csinálod!

Jelentkezz itt, gyere és éld át magad is 2016. JANUÁR 27-ÉN, a Vállalkozók 43. Országos Kapcsolatépítő Találkozóján!

 


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETHOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük