Már ennyi elég a sikerhez! Yego példája

Értesz ahhoz, amit csinálsz? Úgy gondolod, jó vagy benne? Érdemes téged választani?
Az, hogy jó vagy valamiben, az már elég a sikerhez – szerinted?

(Forrás: nol.hu)

Yego, a kenyai kisfiú már az iskolában kiemelkedően tehetségesnek bizonyult atlétikában. Jó volt benne, de ez önmagában kevésnek bizonyult. A tehetség még nem jelentett automatikusan sikert. Nem volt támogatója, így hiába kvalifikálta magát a lengyelországi junior atlétikai világbajnokságra, egyszerűen nem volt pénze kiutazni.

Nem csak pénze, edzője sem volt. De nem adta fel. Kereste a lehetőségét, hogy valakitől tanulhasson, hogy fejlődhessen, hogy valaki irányt mutasson neki. Nézzük, mit tett:

„Először 2009-ben néztem YouTube-videókat, amikor egyre komolyabban vettem a felkészülést, de nem volt edzőm. Senki nem nézte meg, hogy jól csinálom-e vagy sem” – magyarázta.

Yego így a videómegosztón tanulmányozta a legnagyobbak mozdulatait és edzését. Ez alapján állította össze a saját edzéstervét.

Az online edzés kifizetődött. A 2011-es Afrika-játékokon Yego érmet szerzett Kenyának a sportág történetében először. Amikor az újságírók meg akarták kérdezni az edzőjét a siker titkáról, kiderült, hogy a férfinek nincs segítsége. „Azt kérdezték, ki az edzőm. Én pedig azt feleltem: a YouTube.”

2012-ben 12. helyen végzett a londoni olimpián, Rióhoz azonban nagy reményeket fűz, mivel 2014-ben a Nemzetközösségi Játékokon szerzett első helyet, majd 2015-ben Pekingben világbajnok lett.

Bár azóta, hogy belevágott a gerelyhajításba, Yegónak lett edzője, ez az edző Finnországban él. „Számomra az a legnagyobb kihívás, hogy legtöbbször edző nélkül készülök. Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy az edző ideutazzon és állandóan mellettem legyen, mert az túl drága lenne” – magyarázza.

Yego amúgy a fia karrierjében még a sajátjánál is nagyobb lehetőségeket lát, a fiúnak legalábbis már – reméli – nem kell majd edző nélkül szenvednie.

Yego nem nyugodott bele, hogy ha nincs pénze, nincs edzője, akkor már nem is érhet el sikereket. Valószínű, hogy sokan feladnák ebben a helyzetben. Nincs mit tenni és kész.
De Yegonak, ami eszébe jutott, ami lehetőséget látott, azt csinálta – még ha elsőre őrültségnek is tűnt (mármint a YouTube segítségével megtanulni gerelyt hajítani).

Tudtad, hogy neked is minden nap vannak lehetőségeid, hogy megvalósítsd céljaid a vállalkozásodban?
Vannak megoldások a kérdéseidre, problémáidra, akár ügyfelekre volna szükséged, akár szakemberhiánnyal küzdesz, akár terméket fejlesztenél.

Mi az, ami miatt mégis gyakran lassan haladsz? Ami miatt nem valósul meg az, amire igazából vágysz?
Amikor észreveszed, látod, szembe jön veled a LEHETŐSÉG (a megoldás), akkor azt mondod:

nincs értelme, nincs időm, úgysem tudom megcsinálni, most tele vagyok munkával, ez túl nagy falat, ehhez nem értek, nincs pénzem, már nem tudnak újat mondani, nincs emberem hozzá, most van elég vevőm, kockázatos fejleszteni, másnak sem ment, át akarnak verni  …

Ellenérveket biztosan fogsz találni. Kifogás van dögivel.
Ilyenkor ami a nagy veszély: megelégszel a jelenlegi helyzettel. Pedig …

Vannak olyan emberek, akik a kifogás helyett a lehetőségeket keresik. Amikor pedig felismerik, élnek is vele. Figyeled? Ilyen Yego is!

Neked, akinek vállalkozóként álmai, céljai, (számokban kifejezhető) tervei vannak, melyiket választod: a kifogásokat vagy a lehetőségekre való figyelést – és a cselekvést?

TESSÉK, ITT VAN EGY NAGYSZERŰ LEHETŐSÉG, csak cselekedned kell:
Meghívlak az EVSZ ingyenes Meetingjére
, ahol 3,5 óra alatt rengeteg üzleti információhoz jutsz. Lehetőségekhez és megoldásokhoz jutsz. Lesz legalább 3-4 olyan cég, akivel a továbbiakban együttműködhetsz!  Kattints ide a szeptember 8-i részletes programhoz »

 


 

(A felhasznált szöveg forrása: nol.hu)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük