Ez olyan érzés, mint amikor gyermeked születik

Emlékszel, milyen érzés volt, amikor megalapítottad a cégedet? Úgy érezted, új “gyermeked” született? Milyen volt, amikor jöttek az első vevők, amikor büszke lehettél a termékedre vagy szolgáltatásodra, mert láttad, hogy másnak hasznára válik és értéked adhatsz? Amikor bővültél, nőtt a bevételed, új munkatársakat kellett felvenni?

Éppen most készülök a 42. országos találkozónkra, amely csütörtökön lesz. Közben büszkén gondolok vissza 2007 őszére, amikor létrehoztam kollégáimmal az Üzleti Randit. Az ORSZÁGBAN ELSŐKÉNT vállalkoztam arra, hogy szervezett formában segítsek a magyar kkv vezetőknek üzleti kapcsolatokat, együttműködéseket létrehozni. Itt van egy kép az egyik 2008-as találkozónkról:

A motivációm most is az, mint akkoriban volt: az emberek attól vásárolnak szívesebben és többször, akit ismernek és akiben megbíznak.

Azért érdemes tehát kapcsolatokat építeni és együttműködésekben gondolkodni, mert általa könnyebben tudsz üzleti lehetőségekhez jutni (nem a korrupcióra gondolok!), és több pénzed lesz.

Sőt, több időd is.

A cégvezető ideje, energiája az egyik legértékesebb dolog egy cég életében – meggyőződésem. Ugye, sokszor érzed azt, hogy szinte semmire sincs időd?

Egyszer szánj rá egy kis időt és nézd végig, mivel töltöd a napjaidat. Mennyit foglalkozol aktuál, napi feladatokkal (amelyeket akár más is megcsinálhatna)? Mennyit töltesz tervezéssel, stratégiával? Mennyit új módszerek megismerésével, tanulással? Mennyit új marketing és értékesítési eszközök kipróbálásával?
Mennyit kapcsolatok építésével, megtartásával?

Az elmúlt 8 év tapasztalata azt bizonyítja, hogy aki szeretne kikerülni a mókuskerékből, tudatosabban építeni a cégét, megbízhatóbb jövőt megteremteni magának, családjának és azoknak az embereknek, akik nála dolgoznak, az elkezd együttműködésekben gondolkodni.

Egyedül nem nyerhetsz (sem időt, sem pénzt, sem ügyfelet)!
Egyedül csak magányos vállalkozó lehetsz, akinek az a sorsa, hogy mindent magának kell megoldania. Nincs senki, akivel megoszthatná tapasztalatait, akitől tanulhatna, aki által üzletet szerezhetne.

Óriási dolog, amikor megszületik a vállalkozásod, elindulsz. De az még nagyobb öröm, amikor “családod” lesz. Amikor egy üzleti közösségben, mint az EVSZ is, nem csak jó partnerekre, hanem barátokra is lelsz, akikre számíthatsz, akikben megbízhatsz és akik számára te is fontos vagy.

Most bemutatom neked Tarnai Tímeát, aki a Kodguru Kft. ügyvezetője, több éve klubtagunk.
Tímea elmondja, miért jön rendszeresen a találkozóinkra? Mit kap a szervezetben? Mit tesz, hogy sikeresebb legyen? Érdemes végighallgatnod:

 


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETHOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük