Ilyen egy jó munkavédelmi cipő

Európában óriási összegeket költenek olyan fejlesztésekre, programokra, amelyek a dolgozók mozgását, teljesítményét, biztonságát elemzik, melyet követően megfelelő és jó minőségű védőfelszerelést, védőcipőt vásárolnak alkalmazottaiknak.

Mivel a munkacipőnk akár egész nap is a lábunkon lehet, ezért fontos a jó választás, mert kihatással van teljesítményünkre, közérzetünkre és az egészségünkre is. E mellett, munka közben sok minden okozhat problémát dolgozóinak, kezdve a leeső tárgyaktól, a hőmérsékleti viszonyokon keresztül a csúszós felületekig.

Több éves munkavédelmi cipőgyártói és ügyfelek visszajelzése alapján azt tanácsolom, hogy bármilyen területen is tevékenykedik cége, fordítson nagy gondot a megfelelő munkacipő kiválasztásához dolgozóinak.

Fontos, hogy olyan terméket válasszon, ami megfelelő körülmények között készül és megfelel minden előírásnak.

Mitől védjen egy munkavédelmi cipő?

A cipő egészét tekintve a legfontosabb vizsgálati pont a mechanikus terhelhetőség. Ahhoz, hogy egy cipőt munkavédelmi cipőnek nevezhessünk, rendelkeznie kell egy acél, alumínium vagy műanyag orrvédővel, amely ellenáll legalább 200 J energiának és 15 kN erőnek.

Védelmet kell nyújtania: a leeső téglák, a mechanikus prések vagy a teherszállító kocsik lábunkra gyakorolt roncsoló hatásától.

Milyen kényelmi, funkcionális
tulajdonságoknak kell megfelelni egy munkavédelmi lábbelinek?

– Legyen kényelmes, tartós és ellenálló.

– Legyen alkalmas arra, hogy a váratlan balesetek és ebből adódó kellemetlen betegségek megelőzhetőek legyenek.

– Fontos, hogy a munkavédelmi cipő stabil alátámasztást nyújtson, ugyanakkor

– kényelmes is legyen, hiszen lábaink helyzete kihatással van gerincünkre.

– A legfontosabb azonban a védőfunkció, hiszen meg kell óvnia lábát a munka közben rá leselkedő veszélyektől.

Miből készüljön a cipő?

A cipő egészén kívül, fontosak azok a nyersanyagok is amelyekből elkészül egy munkavédelmi cipő:

– A felhasznált bőr legyen lehetőleg víztaszító, ugyanakkor eressze át a vízgőzt.

– Az anyag nem tartalmazhat méreganyagokat, ezt a munkavédelmi cipők esetében mindig ellenőrzik. ezért, a lezárt vizsgálat után minden modell minősítést kap.

Ezt bármikor kérhetik is a cipő gyártóktól.

De mit is bírnak ki ezek az acélbetétek?

Ez ügyfeleink legkülönfélébb eseteikről szóló beszámolóiból tudjuk, mint pl.:

Az egyik leginkább lenyűgöző eset az volt, amikor egy vasúti munkásnak átment a lábán a teherszállító vagon. Normál esetben nem sok minden maradt volna ebből a lábból. Az általunk gyártott, Stuco cipőjének köszönhetően azonban emberünk már néhány nap elteltével újra munkába állhatott. Hiánytalan számú lábujjal. A  védelmet biztosító acél orrvédő betétnek köszönhetően.

Hogyan készül?

Kíváncsi, hogyan készül, milyen munkafolyamatokon megy keresztül 1-1 lábbeli, hogy megfeleljen az Ön modern, minőségi cipőkkel szemben támasztott elvárasainak?

Kérem, nézze meg bemutatkozó filmünket:
http://www.stuco.hu/hu/video-a-250-lacpacs-a-stuco-cipaaig/

Rövidlink: http://bit.ly/1SbMns4

Milyen üzleti kapcsolatokra nyitott?

Olyan cégeket keresünk, akik szeretik a minőséget, ahol a vezetők számára fontos a dolgozóik biztonsága. Bármely területre tudunk munkavédelmi lábbelit készíteni, legyen szó akár autóiparról vagy az építőipari szféráról.
Keresünk azokat a partnereket is, akik termékeinket forgalmazni tudják, például munkavédelmi termékkel foglalkozó nagykereskedőket.

Lőrincz Péter
www.stuco.com/hu

2 válaszok
 1. Nagy László
  Nagy László says:

  Tisztelt Lőrincz Péter ÚR!
  Azután érdeklődnék, hogy Önöknél van-e mód méret alapján készíteni munkavédelmi lábbelit. Én cipő készítéssel foglalkozom, orvosi rendelvényre. Egyre többször jönnek a megrendelői azzal a kérésem, hogy munkavédelmi lábbelit szeretnének. Ennek próbálok eleget tenni és partnert keresni, aki a méret lapom alapján elkészíti a mv cipőt.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel :Nagy László

  Válasz
 2. vereb.istvan
  vereb.istvan says:

  Kedves Nagy László!
  Javaslom, hogy a cikk végén lévő weboldalra kattintva, közvetlenül vegye fel a kapcsolatot Lőrincz Péter úrral. Nem valószínű, hogy ennyi idő elteltével nézi ezt a blogot!
  Vereb István

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük