Látod, ennyire egyszerű a kapcsolatépítés! Mutatok egy példát!

Nagy élményben volt részem a múlt szombaton. Részt vettem a Menedzserek Országos Szövetsége által szervezett Manager Open teniszbajnokság évzáró gála-rendezvényén Budapesten, az exkluzív Corinthia Hotelben.

Jó volt látni, hogy nagyon sokminden lehet, ami összehozza az embereket, vállalkozókat. Szívesen vagyunk olyan társaságban, ahol van valami közös a többiekkel.  Ilyen például a közös hobbi, a sport. Ha ez megvan, akkor képesek vagyunk érte áldozatokat hozni, például a szombat estét arra szánni, hogy találkozzunk, beszélgessünk.

manager_open_oklevelAhogyan láttam, kialakultak kisebb csoportok, akik jól érezték magukat egymás társaságában – gondolom, régről ismerik egymást vagy csapattársak. Viszont másokkal szinte semmilyen kapcsolatuk nincs.
A Magyar Üzleti Világ képviseletében médiatámogatóként voltam jelen. Én nem vettem részt a versenyeken, így szinte senkit nem ismertem, viszont örömmel beszélgettem volna másokkal. Kíváncsi voltam, milyen üzletemberek jöttek el.
De hogyan kezdjek neki?

Rádöbbentem, hogy ilyen közegben, mennyire nehéz kapcsolatokat építeni. Pedig volt közös pont: a tenisz – mégis. Ilyen gondolatok jártak a fejemben: “Hogyan menjek oda a másikhoz? Mit kérdezzek tőle? Éppen mással beszél, tehát nem illik megzavarni… Á, inkább kimegyek, iszom valamit.”

Voltál már hasonló helyzetben?
Aztán vettem a bátorságot – elvégre, kapcsolatépítéssel foglalkozom -, és megszólítottam az idegeneket: “Jó estét kívánok! Vereb István vagyok és a Manager Open médiatámogatójaként vagyok jelen. Önben kit tisztelhetek? Szeretném megismerni. Nem zavarok?”

Tudod mi volt a reakció? (Minden esetben!!!)
“Természetesen, nem zavar! (Őszintén mosolyog!) És elkezdett magáról beszélni. Én pedig arra törekedtem, hogy találjak vele közös pontot. Ez minden esetben sikerült. Még egy festőművésszel is, aki egy galériát képviselt. Persze, nem volt könnyű, mert nagyon figyelnem kellett a másikra.

A beszélgetés végén: “Örülök, hogy megismerhettem!” – kezdtem én. “Én is örülök” – válaszolta. És egy jó érzéssel a lelkemben váltunk el!

De ez még nem minden!!!
A következő héten kedden írtam mindenkinek, akivel névjegykártyát cseréltem, hogy nagy örömömre szolgált, hogy megismerhettem. Volt, akinél tettem egy felajánlást, hogy készítek vele egy interjút a következő lapszámba. Volt, akinek azt ecseteltem, szerintem sok közös van bennünk és talán segítségére lehetnék ebben a dologban. Volt, akitől azt kértem, hogy adjon nekem egy elérhetőséget a másik üzletáguk vezetőjéhez. Volt, akitől egy következő személyes találkozót kértem.

Eddig 80%-kuktól kaptam visszajelzést rendkívül barátságos hangnemben. Az eredmény: már 2 találkozó biztos és továbbiak vannak folyamatban.

Ha nem veszem a bátorságot, ez mind nincs.

Ezért nagyszerű dolog az EVSZ által kifejlesztett, lassan 9. éve működő találkozó-sorozatunk, a Vállalkozók Országos Kapcsolatépítő Találkozója, ahol nem kell izgulni, nem kell bátorság sem a kapcsolatépítéshez, hiszen mindenki azért jön, hogy megismerje a másikat.
A bemutatkozásokkor rögtön látod, kivel érdemes beszélned, hol van közös pont. A szekcióbeszélgetésekkor más oldalról ismerjük meg egymást. Délután pedig az előzetes bejelölések alapján tárgyalsz a kiválasztott partnerekkel.
Nagyszerű érzés megtapasztalni, hogy itt valóban fontosak vagyunk egymásnak!

Ha szeretnéd kipróbálni, 2016. január 27-én várlak! December 18-ig rendkívül nagy kedvezménnyel regisztrálhatsz itt »

 


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETHOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük