Hogyan lehet pillanatok alatt meggyőzni egy lehetséges megrendelőt –  ipari cégként?

Takács Gábor a Prospera Europe Kft. ügyvezetője, gyárigazgatója egyetemista barátjával gondolt egy nagyot. Évekig tartó pályázatíró munka után belevágott valami egészen újba.

Minőségi lemezmegmunkálással kezdett el foglalkozni 2013-ban.
Fejlődnek és fejlődnek, pedig zsúfolt piacon dolgoznak. Három év alatt jelentős eredményeket tudhat maga mögött. El is nyerte az Év Gyára versenyben a legjobb termelőnek járó díjat.

De mi a titka? Mi az, amivel ilyen gyorsan és hatékonyan meg tudja győzni a potenciális hazai és külföldi megrendelőt? Sok versenytársa pedig csak vergődik.

Három dologra fókuszál igazán:

  • a kommunikációra,
  • az ügyféligényekre és az
  • átlátható, hatékony munkafolyamatokra,

amit igazán a személyes találkozások alkalmával tud a leghatásosabban bemutatni.

Azt mondja: egyetlen egy üzlet nem köttetik meg anélkül, hogy ne látná vendégül a lehetséges vevőt. Egy dolog felkelteni a figyelmet, de még nehezebb megszerezni a bizalmat. Erre pedig a személyes találkozás és ezen belül is például gyárlátogatások kiváló alkalmat adnak.

Kommunikáció: el tudja mondani, sőt be tudja mutatni a tevékenységének (a termék, a gyártási folyamat) összes előnyét élőben – ezért is nagyszerű a gyárlátogatás.
Ügyféligények: olyan megoldásokon, fejlesztéseken gondolkodik, amelyekkel “le tudja nyűgözni” a megrendelőt. Ezekre az igényekre leginkább a személyes találkozások alkalmával derül fény. A megrendelő sokkal bátrabban, nyíltabban elmondja, hogy mit is szeretne valójában, ha maga is látja a termék gyártását vagy működését pl. a gyárlátogatások alkalmával.
Hatékony munkafolyamatok: határidőre, a legjobb minőségben, selejt nélkül, megbízhatóan tudjon szállítani – ez manapság alapkövetlemény. Hogy ez tényleg megvalósul (nem csak igérik), ezt a saját szemével láthatja a megrendelő – erre is nagyszerű a gyárlátogatás.

Talán meglepő, de ami szintén nagy hatással van egy megrendelőre, az a rend, a tisztaság, a gyár gondozott környezete, a raktár átláthatósága, a dolgozók kedvessége, mosolya.

Gyártó cégvezetőként törekedj arra, hogy minél több céghez el tudj menni tapasztalatokat gyűjteni. Így láthatod, miben is jó a másik, hol vannak köztetek kapcsolódási pontok, újabb üzleti, együttműködési lehetőségek. Ezek a látogatások egyúttal kiváló tárgyalások is, amelyekből akár azonnal is üzlet születhetik.

Talán még izgalmasabb, ha fogadsz érdeklődőket az üzemedbe, telephelyeden, hiszen a meggyőzés és a bizalomépítés legmagasabb foka, ha a megrendelő látja, mit, hogyan csinálsz, milyen eszközökkel, milyen képzettségű dolgozókkal, milyen körülmények között.
Nem kell félni a dologtól, hiszen te döntheted el, kit is engedsz be az üzemedbe, telephelyedre. Ugyanúgy, ahogyan te döntöd el, kivel ülsz le tárgyalni.

Kereskedőknek is ajánlott a gyárlátogatás. Gyártási folyamatot ugyan kereskedőként nem tudsz bemutatni, viszont a termékeidet meg lehet fogni, ki lehet próbálni, stb. Továbbá prezentáció keretében a gyártótól kapott fotók, anyagok, statisztikák segítségével rengeteg előnyt fel tudsz sorolni, ami miatt érdemes téged választani. Referenciákon, példákon keresztül be tudod mutatni, kinek hogyan vált hasznára az adott termék.

A gyárlátogatás az egyik leghatékonyabb módja az üzleti kapcsolatok, együttműködések megszületésének.

Ismerj meg egy nap alatt számos olyan ipari céget (nagyvállalatokat is), akihez elmehetsz gyárlátogatásra, illetve, akit vendégül láthatsz.

Gyere el a következő, országos találkozónkra, ahol a fókuszban az ipari cégek értékesítése és vállalatfejlesztése áll és gazdagodj új partnerekkel »

Ezen a találkozón jelentkezhetsz az ingyenes Virtuális Gyárlátogásra, amelynek keretében egy prezentáció keretében bemutathatod a termékeidet, gyártási folyamataidat, telephelyedet az EVSZ egyik Meetingjén.

 

 

Takács Gáborral készült interjút teljes egészében a Magyar Üzleti Világ nyári kiadványában olvashatod!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük