Ha neked fontos, hogy a leendő és a meglévő ügyfeleid értsék, miért érdemes téged választani, melletted kitartani …

… AKKOR MONDD EL A TÖRTÉNETED EGY OKOS, SZAKMAI KÖNYV FORMÁJÁBAN!

Miről szóljon a szakmai könyved?

(1) AZ EMBERI OLDALRÓL: A VEZETŐ-TULAJDONOS SZEMÉLYÉRŐL ÉS A VÁLLALKOZÁS LÉTREJÖTTÉRŐL, KÜLDETÉSÉRŐL

Beszélj arról, honnan indultál, mi motivált, hogyan indult a vállalkozásod, milyen nehézségeid, küzdelmeid, kihívásaid voltak, milyen volt a hozzáállásod? Hogyan alakult ki és mi a vállalkozásod küldetése?

Ettől válik igazán emberivé a történeted és emberközelívé a vállalkozásod.

Érdemes beszélned a jövőképedről, amivel azonosulni tudnak. Ez tesz vonzóvá a partnerek, de akár a munkatársak felé is.

(2) BESZÉLJ A CÉGEDBEN LÉVŐ TUDÁSRÓL, TECHNOLÓGIÁRÓL, TAPASZTALATAIDRÓL!

Ezek a is bizalmat erősítik, mert a partnerek, ügyfelek egyértelműen látják, hogy megvan az a szakmai tudás és tapasztalat háttér, valamint a szükséges technológia, ami garantálja a minőséget.

Mindezeket fotókkal, adatokkal, akár rövid videóval is hasznos illusztrálni. Például, egy adott technológia, módszer bemutatására legalkalmasabb egy rövid videó, amit a könyvbe egy QR-kód segítségével be lehet illeszteni. (Ettől is “okos” a kiadvány).

(3) MUTASD BE A GYÁRTÁSI, SZOLGÁLTATÁSI FOLYAMATAIDAT!

A meglévő vevőidre is hatással van, de a leendő ügyfeleidre kifejezetten meggyőző erővel hat az, ha átlátják, mi történik velük attól kezdve, hogy először találkoztok… Vagyis, mi vár rájuk, ha partnerek lesztek, mire számíthatnak, ha ügyfeleiddé válnak?

Mi hasznuk lesz nekik, ha veled együttműködnek? Azt a minőséget és értéket, amit szeretnének tőled megkapni (terméket, szolgáltatást), ahhoz milyen folyamaton keresztül fognak hozzájutni?
Hogyan fogsz velük törődni az együttműködésetek során?

Ha ezeket a folyamataidat érdekesen, akár látványosan, részletesen bemutatod, annyira meggyőző leszel, hogy soha nem akarnak majd máshoz menni.

(4) MONDJ TÖRTÉNETEKET AZ EREDMÉNYEIDBŐL, REFERENCIÁIDBÓL!

Beszél arról, hogyan tudtad az ügyfeleid életét jobbá, eredményesebbé tenni! Beszélj a referenciáidról történetek formájában!
Az egyes vevőid milyen problémákkal fordultak hozzád és mit tettél annak érdekében, hogy partnereid elégedettek legyenek?

Akár többekkel szívesen készítek miniinterjút is, hogy még érdekesebb, olvasmányosabb legyen az ügyfélvélemény. Így nem magadat dicséred, hanem az ügyfeleid példáján keresztül mutatod be az értékteremtő tevékenységedet.ű

Ezek a miniinterjúk egyébként piackutatásnak is nagyon jók. Kiderül, ki és miért bízik benned? Miért hűségesek hozzád? Kinek és miben tudtál segíteni?

(Ezek az információk ahhoz is hozzásegítenek, hogy tudd, milyen irányban fejlessz a következőkben).

Engedd közelebb magadhoz a vevőidet, hogy átfogó képet kapjanak a szakmai értékeidről, folyamataidról – fotókkal, szakmai információkkal, magyarázatokkal. 

Sugalld e kiadvány által is azt a minőséget, azt a hozzáértést, azt az értéket, amit a terméked vagy szolgáltatásod az ügyfeled fejében jelent.
Nem mindegy, hogyan ítélik meg vállalkozásodat! Ha betekintést adsz a céged szakmai működésébe, vállalati kultúrájába, bizalmat építesz, kiemeled magad a versenytársak közül, ezáltal megkönnyíted a vásárlási döntést és elkötelezettebbé teszed a meglévő ügyfeleidet.

Akkor különösen is ajánlott, ha jubileumhoz, mérföldkőhöz érkezett a céged.

“Az egyetlen tőkéd, ami nem veszíti értékét, amit meg lehet védeni minden támadástól, az a vevőiddel való kapcsolat.” (Dan S. Kennedy)

Készültek kiadványok az SBS Kft-nek, a Gallicoop Zrt-nek, a BHE Bonn Kft-nek, az Agriapipe Kft-nek, a Legrand Zrt-nek. Ezekből láthat két kiadványt a képen.