A pillangó 

lepkebabEgyszer egy kisfiú a kertben játszva talált egy bebábozódott hernyót egy fa ágán. Óvatosan levette az ágról és hazavitte, hogy megfigyelje, hogyan bújik majd elő belőle a pillangó. 

Eltelt néhány nap és a fiú egy kis rést látott a bábon. Órákon át figyelte, hogyan próbálja a pillangó áttuszkolni magát a kis nyíláson, hogyan küzd a megszületésért. 

Olyan hosszú ideig tartott a pillangó vergődése, hogy a kisfiú már azt hitte, a pillangó erőfeszítése kudarcot fog vallani. A kisfiú megsajnálta a pillangót és segített neki azzal, hogy lefejtette róla a báb egy részét. Így már könnyen előmászott a pillangó. A kisfiú pedig  türelmetlenül várta, mikor fogja kitárni a szárnyait. Ám a pillangó csak tétova mozdulatokat tett, a szárnyai fonnyadtak voltak. Nem tudott repülni. 

A kisfiú nem értette, mi történt, így megkérdezte a nagyapját. A nagyapa elmagyarázta: miközben a pillangó küzd a bábbal, a testnedvei egy részét a szárnyába préseli. A pillangó szárnyai valójában ekkor telnek meg élettel, ami képessé teszi a repülésre. 

A kisfiú ekkor értette meg, hogy a repülés nem ajándék. A pillangónak meg kell küzdenie, hogy repülhessen.  

A  jó emberi és üzleti kapcsolatok nem hullanak csak úgy az ölünkbe. Tennünk, küzdenünk kell érte, csak úgy fognak “hasznunkra” lenni.

Nem könnyű megtalálni a megfelelő piacot? – Milyen kapcsolatok lennének a hasznodra? Kivel lehetne összefognod?
Nem könnyű olyan terméket, szolgáltatást fejleszteni, amire ugranak a vevők? – Milyen kapcsolatok lennének a hasznodra? Kivel lehetne összefognod?
Nem könnyű megtalálni a növekedést hozó értékesítési stratégiát? – Milyen kapcsolatok lennének a hasznodra? Kivel lehetne összefognod?
Nem könnyű megérteni, felfedezni, hogy valamin változtatni kell? – Milyen kapcsolatok lennének a hasznodra? Kivel lehetne összefognod?
Nem könnyű felállni és újrakezdeni? – Van olyan üzleti közösség, ahol megoszthatod a gondjaidat, és barátokra, üzleti partnerekre találsz! Ez az Együttműködő Vállalkozók Szervezete.

Gondolkodj együttműködésekben!

Mottónk: “Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen!” Széchenyi István


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETET HOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.