Tízezer fát ültetett egy vak és egy amputált karú férfi

“Ha valóban meg akarsz tenni valamit, találsz rá módot, ha nem, akkor kifogást találsz.” (Jim Rohn)

vak-amputalt

A kínai Jia Haixa és Jia Wenqi elkötelezett természetvédők. Ettől pedig az sem tántorítja el őket, hogy az egyikük vak, a másikuknak pedig mindkét karja hiányzik.
A két barát az elmúlt évtized során mintegy tízezer fát ültetett közösen. „Én vagyok a karja, ő pedig a szemem. Jó partnerek vagyunk” – mondta a Haixa, aki az egyik szemének világát szürke hályog miatt veszítette el, míg a másikat munkahelyi balesetben. Wenqi hároméves volt, amikor elveszítette mindkét karját.
A páros 2001-ben ismerkedett meg, és elhatározták, hogy egyesítik erőiket és képességeiket, így fognak fákat ültetni, amivel egyrészt pénzt tudnak keresni, másrészt pedig tesznek a természetért és a jövő nemzedékeiért.

Neked ki lehetne a “kezed” vagy a “szemed”?
A két ember nagyon jól megfogalmazta az együttműködések lényegét: összefognak egy közös cél érdekében, hiszen egyedül talán nem lennének képesek elérni azt.

A cél egy vállalkozás életében lehet új piacokra lépés, egy új szolgáltatás, termék létrehozása, árbevétel növelés, telephelyfejlesztés, stb. Viszont lehet, hogy mindehhez nincs elegendő kapacitás, idő, energia. Ilyenkor érdemes szövetségeseket, együttműködőket keresni. Olyan “szemeket” vagy “karokat”, amelyekkel (még) nem rendelkezünk, de segítségükkel elérhetjük célunkat.

Találd meg te is azokat a cégeket, vagy vállalkozó társaidat, akikkel összefogva sokkal nagyobb értéket tudtok létrehozni, vagy sokkal hamarabb eléritek közös céljaitokat!

Gyere el a Vállalkozók 43. Országos Kapcsolatépítő Találkozójára január 27-én!
Kattints ide a jelentkezéshez!

 


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETHOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük