Vállalkozóként miért nem tartasz még ott, ahol lehetnél?

Avagy: Miért nem sikerül mindig annyi és olyan üzletet kötni, amennyit és amilyet szeretnél?

MAGADRÓL:
Vállalkozó, cégvezető vagy, aki egyúttal ember is. És mint embert hajt valami, ezáltal nyer értemet minden, amit csinálsz a cégedben. Van, ami csalódást okoz, elbizonytalanít. Van, amikor kitartásra, türelemre van szükség. De mindezeket elviseled, mert célba akarsz érni.

AZ ÜZLETEDRŐL, LEHETŐSÉGEIDRŐL:
Ahhoz, hogy örömöd legyen mindabban, amit csinálsz, hogy elérd a céljaidat, megvalósítsd a vágyaidat, nélkülözhetetlenek a kapcsolataid, mert ezek energiát, reményt, és legfőképpen lehetőségeket adnak számodra. A kapcsolatokból akkor lesz kézzel fogható (akár pénzben kifejezhető) valóság, ha együttműködés születik belőlük. Ha észreveszed az egyes kapcsolatokban rejlő lehetőségeket, akkor jutsz előrébb.

ERRE FIGYELJ:
Nézz meg egy egyszerű mezei virágot (csakhogy már a tavaszt idézzem). A virág hajlékonyságában erő van. Észreveszi a legkisebb repedést is, ahol megtelepedhet, és alkalmazkodik. Bárhol ki tud nőni. Ez adja az “erejét”!

Amikor mindenáron meg akarsz szerezni egy üzletet, csak az eladásra koncentrálsz, akkor fejjel mész a falnak. Ez nem erő, hanem erőszak. Az pedig erőlködés, amikor úgy érzed, hogy egy fal előtt állsz, és te megpróbálsz mindenáron keresztülmenni rajta. Pedig oldalt lehet, hogy van egy ajtó is. Erőlködés, amikor találkozol potenciális vevőkkel és csak arra figyelsz, hogyan tudnál nekik eladni.

Ha rágörcsölsz az ügyfélszerzésre, magyarán csak eladni akarsz, akkor beszükül a figyelmed és a látóköröd. Ez pedig megakadályoz, hogy meglásd azt a jó alkalmat, ami épp az orrod előtt van. Ezt gyakran látom az iparban dolgozó vállalatok vezetőinél.
Ha felszállsz egy buszra és túlságosan el vagy foglalva azzal, milyen fáradt is vagy, nem veszed észre, hogy a busz hátuljában az utolsó ülés szabad. 

A kulcskérdés: észreveszed-e a lehetőségeket? Ezen múlik, milyen üzleteket kötsz! Lesz-e nagyobb árbevételed, tudsz-e növekedni?
Ne feszülj rá az értékesítésre, amikor tárgyalásra mész! Legyél nyitottabb, érdeklődőbb, befogadóbb! Megéri!

JÓ HÍR! HIDD EL!
Mindenkinek, így neked is tele van az életed lehetőségekkel. Rajtad múlik, észreveszed-e őket. Ebben szeretnék konkrétan is a segítségedre lenni, hiszen pont ezért dolgozik az Együttműködő Vállalkozók Szervezete.

A MOST JOBB, MINT A MAJD!
Most nagyon sokféle iparág lendületben van. Jobbnál jobb lehetőségek kínálkoznak. Most kell a vitorlába befogni a szelet.

Most kell észrevenni a lehetőségeket és együttműködéseket kialakítani belőlük, hogy növelni tudd a profitodat. Ha képes vagy a bevételedet vagy éppen a nyereségedet vagy éppen a piaci lehetőségeidet megsokszorozni, akkor annyi tartalékot tudsz képezni, amely jól jön, ha fejleszteni, beruházni kell, vagy éppen visszaesés történik majd az adott iparágban.

ITT MEGTALÁLHATOD AZ ÜZLETI LEHETŐSÉGEKET ÉS HOZZÁ A MEGFELELŐ PARTNEREKET! Szeretettel várlak JANUÁR 27-ÉN a Vállalkozók 43. Országos Kapcsolatépítő Találkozójára! Kattints »

 


♥ Ha szeretnél olyan példákat, módszereket, ötleteket, melyek eredményesebbé teszik üzleti kapcsolataidat, értékesítésedet és új üzleti lehetőségeket nyitnak meg előtted, akkor itt iratkozz fel az “ÜZLETHOZÓ MŰHELYTITKOKRA”! Kattints ide »


 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük